מאמרניר נאדר (דע"ם) על בחירות 2009: תנועת פועלים יהודית-ערבית היא האתגר הפוליטי הגדול! (ראיון שני)

"[פעילותה של דע"ם היא] השראה לאינטלקטואלים יהודים וערבים לפעול ביחד לבניה של תנועת פועלים רחבה יהודית וערבית אשר תשים קץ לטרגדיה המתמשכת מאז הכיבוש של 1967"

 

 


ניר נאדר:מועמד מספר 2 של דע"ם – מפלגת פועלים לבחירות לכנסת:פעיל חברתי במסגרת מען – עמותה לסיוע לעובדים.

1.      נראה לי שאין טעם לשאול אותך איזה פתק אתה שם בקלפי ב-10 בפברואר 2009 לבחירות לכנסת, וגם לא לשאול, האם יש טעם בכלל להצביע לכנסת ולרוץ כרשימה קטנה כל כך וללא סיכוי ממשי להיכנס. ואולי בכל זאת תענה בקצרה בלבד, גם על השאלה, האם יש בכלל טעם לרוץ ולהצביע לבחירות לכנסת, או שמה ראוי להחרים את הבחירות לכנסת - הרי ערבים ישראלים רבים לא ילכו ביום שלישי הקרוב לשים פתק "ק" וגם לא פתק "ו" למשל, אם מתוך אדישות ואם מתוך עמדה פוליטית של החרמת הבחירות לכנסת? 


אני מצביע דע"ם מפלגת פועלים בראשות אסמא אגבריה זחאלקה. ההצבעה היא חובה אזרחית ואמצעי חשוב להביא לשינוי חברתי.
 
2.      כיצד אתה מאפיין את בחירות 2009 ואת המצב הפוליטי בישראל אחרי מלחמת עזה 2009, ומה המצב לדעתך בשדה השמאלי של הפוליטיקה בישראל והיכן אתה עומד מול זה?
 
המלחמה חזקה את הימין, העבודה וקדימה עשו את העבודה עבור ביבי וליברמן. אני מתנגד למלחמה אשר הופנתה כנגד אזרחים חפים מפשע. זאת מלחמה שניתן היה למנוע אם ישראל היתה מנהלת מו"מ במקום לסגת בצורה חד צדדית ויוצרת את האנרכיה שהביאה למצב הנוכחי.
 

3.      מה הפרספקטיבה הפוליטית שלך ביחס לבחירות וביחס למה שיתפתח בישראל (ומול הפלסטינים) בזמן הקרוב?
 
אני פועל למען שנוי חברתי על בסיס פעילות שטח והקמת איגוד מקצועי לעובדים יהודים וערבים. המצב שנוצר עקב המדיניות הישראלית כלפי הפלסטינים הוא מבוי סתום המוביל לעוד שפיכות דמים. הפתרון היחידי הוא נסיגה מכל השטחים הכבושים תוך מו"מ עם ההנהגה הנבחרת בסוריה וברשות הפלסטינית. לצערי אין מפלגה שמוכנה לנקוט במדיניות זו.
 
4.      על רקע הבחירות כיצד אתה רואה את מלחמת עזה 2009, את המשמעות לפריצתה ואת תוצאותיה ואולי אף את התולדות ממנה?
 
המלחמה חיזקה את המחנה שטוען שאין טעם במו"מ עם הפלסטינים. התוצאה שלה היא לא רק עליתו של הימין הישראלי אלא הפיכתו של החמאס חלק אינטגראלי מהרשות הפלסטינית. המלחמה הזאת הוכיחה בטווח הרחוק כי הכוח הצבאי אינו פותר דבר, מעמיד את החברה הישראלית כשותפה לפשעי מלחמה. הרי בסופו של דבר תגבר ההכרה כי אין פתרון זולת הנסיגה המוחלטת לגבולות 1967.
 
5.      האם אפשר לומר כי האג'נדה המדינית, היינו שאלת הסכסוך היהודי-ערבי והמשך מצב האלימות בין הישראלים לפלסטינים, היא השאלה הקרדינאלית לא רק בבחירות אלו אלא בשנים האחרונות ואלו שיבואו עד כמה שאפשר לצפות זאת היום?
 
האג'נדה המדינית תמשיך להיות מרכזית כל עוד הסכסוך היהודי ערבי ממשיך.
 
6.      האם יש מקום (היום ב-2009) לאג'נדות פוליטיות נוספים פרט לזו המדינית (אשר נראה כי היא הקובעת את סדר היום הציבורי בישראל באופן משמעותי)? מה המשמעות בעיניך לאג'נדה חברתית, מעמדית, אקולוגית (או אחרת) מחוץ לשאלה המדינית שהיא יחסי ישראל עם פלסטינים בפרט ובמזרח התיכון – והאם יש קורלציה או זיקה ישירה בין התחומים?
 
האג'נדה המדינית והחברתית קשורות זו בזו. ישראל היא מדינה כובשת ובו בזמן מדינה קפיטליסטית אשר מעדיפה את בעלי ההון על פני העובדים. השנוי המדיני יהיה מלווה בשנוי חברתי. אותם עובדים אשר מאבדים מקומות עבודה וחיים משכר מינימום יגיעו להכרה כי המדינה הזו לא רק לא דואגת לרווחתם אלא מעמידה אותם מול סכנות המלחמה בגלל סירובה להגיע לשלום אמת אם הערבים.
 
7.      מה מבחינתך היא עשייה פוליטית משמעותית, והאם הצבעה בבחירות (כל 2 וחצי שנים או 4 שנים) ממלאות את האג'נדה הפוליטית שלך? במובן זה האם תוכל להרחיב, מהי האג'נדה הפוליטית שלך וכיצד אתה רואה אותה מתממשת באופן הטוב, הראוי והאפקטיבי ביותר?
 
אני רואה בפעילות שטח, עבודה איגוד מקצועית, עשיה תרבותית, לאורך כל השנה כחלק החשוב של העבודה בעוד הבחירות באות לתמוך בעבודה זו.
 

 

עוד ראיונות על בחירות 2009 בבלוג זה ראו רשימתי הקודמת מאתמול משה צוקרמן על בחירות 2009: "יש מקום לפרוגרמות חברתיות, כלכליות ותרבותיות חדשות" (ראיון ראשון בסדרה).

 

המשך יבוא (גם אחרי הבחירות הדיון יימשך).

8.      האם יש מקום היום לפרספקטיבות פוליטיות חדשות בנושא החברתי והמדיני (כמו שאלת פתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני), פרוגרמות חברתיות, כלכליות ותרבויות חדשות?
 
אין ספק שהמשבר הכלכלי העמוק והמבוי הסתום בתחום המדיני ידחפו חלקים רחבים של האוכלוסייה וכוחות אינטלקטואלים לחפש פתרונות יצירתיים בכוון של סיום הכבוש ושנוי סדר העדיפויות החברתי.
 
9.      האם יש מקום היום להקמת תנועה חברתית, רשמה פוליטית חדשה [באמת] בישראל ומה צריכה להיות הפלטפורמה הפוליטית (עקרונית ופרסונאלית) אשר תקדם את ישראל לעתיד אחר – באמת אחר! והאם יש מקום להקמה של תנועה /מפלגה / פלטפורמה פוליטית חדשה היום אחרי בחירות 2009?
 
המשבר הערכי, הפוליטי והכלכלי העובר על העולם יגרום להופעה של תנועות חברתיות חדשות, איגודים מקצועיים לוחמים, תנועות נשים וצעירים אשר יתאחדו נגד הקפיטליזם הגלובלי. תנועה כזו תהווה השראה לאינטלקטואלים יהודים וערבים לפעול ביחד לבניה של תנועת פועלים רחבה יהודית וערבית אשר תשים קץ לטרגדיה המתמשכת מאז הכיבוש של 1967.
 
  

 


 

 

אם לסכם את תשובותיו של נאדר אפשר לומר כי "תנועת פועלים רחבה יהודית וערבית אשר תשים קץ לטרגדיה המתמשכת מאז הכיבוש של 1967" היא האתגר הגדול של ניר נאדר מועמד דע"ם מספר 2 עם עתיד מפיקפק ביותר להבחר לכנסת.

בראיון שני במסגרת ראיונות עם אנשי שמאל המוטרדים מהמצב הפוליטי, וממצב השמאל בישראל כמו לעשרות אנשי שמאל מיותר לומר כי לא כולם נענו לאתגר – אחד מהם הוא מועמד חד"ש דב חנין (באמצעות עוזרו) אשר אולי השאלות הללו היוו עבורו אתגר גדול מדי. 

ניר נאדר ענה על עשר שאלות שהצגתי לו על בחירות 2009 ומצב השמאל הישראלי. הנשאל מתייחס גם למצב הפוליטי הנוכחי והאתגר שהוא מייעד לעצמו ולתנועתו וקורא להצביע "ק" ועבור אסמא אגבארייה זחאלקה (המדברת כאן) שגם היא קרוב לוודאי לא תיכנס לבית הנבחרים הישראלי. 
 


 

מטעם דע"ם

 

אסיפה כללית לסיכום מערכת הבחירות של דעם מפלגת פועלים, כפר מנדא, שבת, 7.2 15:00 פרטים: 03-5373280. אסמא אגברייה זחאלקה, נציגת מפלגת דע"ם, מזמינה אתכם לתמוך בערכים של שוויון, שלום, פמיניזם וצדק חברתי, שאינם רק קלישאות בחירות - אלא עבודה בשטח.

 


תמיד עם הפועלים, אסמא אגבארייה זחאלקה  ומועמדי מפלגת דע"ם מתוך תשדיר הבחירות

[צילום: שרה לביאשוילי]


 

 

 

 

 

 

 

 

למה דע"ם זה לא בזבוז קול?

 

1. ביום הבחירות עליך להביע את דעתך בענייני שלום וחברה, ודע"ם נותנת ביטוי חד וברור לדעותיך.


2. חיזוקה של דע"ם מעניק כוח לאלפי עובדים, יהודים וערבים, הנאבקים למען זכויותיהם.


3. לתת את קולך לאשה ערביה, זו פעולה שיש עמה מסר של שוויון אמיתי לשתי החברות - היהודית והערבית.


4. דע"ם אינה מורכבת מעסקנים, להם כבר הצבעת בעבר והתאכזבת, אלא מפעילים המקדישים את זמנם ונפשם לעקרונות של שלום וצדק.


5. כי אתה לא רוצה שישתמשו בקולך כדי לצאת לעוד מלחמה, להנציח את הכיבוש, להמשיך את האפליה ואת הניצול הקפיטליסטי. אתה לא רוצה חלק בזה! אתה רוצה מפלגה שמבטאת את השקפותיך.

 

היום!

מוצאי שבת, 7 בפברואר, 20:30,
באצ'ו, קינג ג'ורג' 85, פינת שלמה המלך תל אביב
.

 

יום ראשון, 8 בפברואר,

18:00 - 20:00


דע"ם - מפלגת פועלים מפגש היכרות באוניברסיטת תל אביב, דיון פתוח בהשתתפות הקהל בהשתתפות - ניר נאדר, וואפא טיארה ורוני בן אפרת: דברי פתיחה - ליאת סאבין בן שושן ועידית רוזן.

 

בניין גילמן, חדר  282
טלפון לבירורים - 050-6839443

----------          

מצע מפלגת דע"ם לבחירות לכנסת ה-18

 

מפלגת דע"ם מאגדת בשורותיה יהודים וערבים, וחותרת לשינוי חברתי וסוציאליסטי. לשם כך היא מקיימת קשרים עם תנועות פועלים ואיגודי עובדים ברחבי העולם. מפלגת דעם מציבה אלטרנטיבה שפויה, הן לקפיטליזם הדורסני, והן לפונדמנטליזם הדתי.


 

1. השאלה הפלסטינית


מפלגת דעם דוגלת בשלום אמת המבוסס על נסיגה ישראלית מכל השטחים הכבושים, כולל ירושלים המזרחית. מפלגת דעם מאמינה שהסכסוך הפוליטי אינו יכול להפתר ללא הקמת מדינה פלסטינית רבונית ועצמאית. ההתעסקות ב"הסכמי מדף", המבוססים על ספוח גושי ההתנחלויות לישראל, מכשילה כל אפשרות להגיע להסדר בר קיימא בין ישראל וההנהגה הפלסטינית. המדיניות הישראלית הסלימה את המצב והביאה להתפוררותה של הרשות הפלסטינית, לפלוג בין עזה לגדה, ולהמשך הסבל הבלתי אנושי של תושבי השטחים. יש סכנה שמדיניות זו תוביל לחזרתו של הכיבוש הישיר בשטחים, ולהמשך שפיכות הדמים. האחריות להצגת תכנית שלום הוגנת מוטלת לפיכך על ישראל. היא זו שצריכה להחליט שהיא רוצה לפתור את הסכסוך ומוכנה לשלם את המחיר. המשך שלטון הכיבוש, מפורר את הדמוקרטיה הישראלית ומכשיר את הקרקע למצב של אפרטהייד.


 

2. שיוויון זכויות לאוכלוסיה הערבית בישראל


מפלגת דע"ם נאבקת למען שווין זכויות מלא לאוכלוסיה הערבית בישראל. האפליה העקבית של אזרחי המדינה הערבים, והדרתם ממרכזי קבלת ההחלטות, הינה מתכון בטוח להדרדרות היחסים בין יהודים וערבים. תהליך זה הגיע לשיאו בארועי אוקטובר 2000, כאשר ארועי עכו האחרונים היוו תזכורת למה שעוד מצפה לנו. דחיקתה של האוכלוסיה הערבית לשולי החברה הישראלית מתבטאת בכל התחומים - חקיקה, תעסוקה, חנוך, דיור, תשתיות ותכנון עירוני, שירותים מוניציפליים וחלוקת קרקעות. מפלגת דעם פועלת בקרב האוכלוסייה הערבית על מנת לקדם נושאים כמו מעורבות חברתית, תעסוקה והגנה איגוד מקצועית, העצמת נשים, הדרכת נוער, חינוך ותרבות.


 

3. מאבק למען זכויות העובדים


 

מפלגת דע"ם מסייעת בבניית איגוד מקצועי דמוקרטי, יהודי ערבי, המארגן עובדים ועובדות בלתי מאורגנים, ומעניק להם הגנה אפקטיבית על בסיס סולידריות מעמדית. האיגוד המקצועי בו תומכת מפלגת דעם, מניח את הבסיס החברתי לשיתוף פעולה בין יהודים וערבים. הוא נלחם נגד הניצול המחפיר של העובדים, ולמען בניה של סדר חברתי חדש, שיהיה מבוסס על שוויון מלא בין כל האזרחים ללא הבדל דת, גזע, לאום או מין.

4. כישלון כלכלת השוק החופשי


המשבר הכלכלי בישראל הוא תוצאה של מדיניות יזומה, המיישמת את תורת "כלכלת השוק". תורה זו מעדיפה את הכלכלה הספקולטיבית על פני הכלכלה הריאלית, ופוטרת את המדינה מכל אחריות לאזרחיה. כך נמסרו מושכות הכלכלה לטייקונים הפיננסיים, המעדיפים להשקיע את הונם בספקולציות גלובאליות, במקום ליצר מקומות עבודה, ותורמים בכך להעמקה והרחבה של מעגלי העוני.

 

5. מאבק באבטלה ולטובת תעסוקה מאורגנת

 

מפלגת דע"ם רואה במאבק נגד האבטלה ולמען תעסוקה מאורגנת משימה ראשונה במעלה. אנו קוראים למדינה לפקח על תקנות העבודה ועל יישומן. אנו פועלים לשנוי המדיניות הכלכלית, כך שמשאבים ממשלתיים יופנו ליצירת מקומות עבודה, ולא כדי להעשיר את בעלי ההון המקומיים. מפלגת דעם מנהלת מאבק עיקש למען תעסוקה מאורגנת בתנאים הוגנים, ונגד יבוא עובדים זרים המועסקים בתנאי עבדות. המצב הקיים לא רק פוגע בזכויותיהם הבסיסיות של הפועלים הזרים, אלא יוצר אבטלה וכרסום בשכר ובתנאים הסוציאליים של כח העבודה המקומי.

 

6. הפסקת צורות ההעסקה הפוגענית


מפלגת דעם קוראת לשים קץ לכל צורות ההעסקה הפוגעניות שהשתרשו בשוק העבודה בישראל - כגון עובדים ארעיים, עובדי קבלן, ופרי-לאנסרים. צורת ההעסקה זו מקובלת היום בכל המגזרים, החל ממשרדי הממשלה וכלה באקדמיה. מפלגת דעם פועלת למען תעסוקה ישירה, המכבדת את בעליה.

 

7. פנסיה ראויה לכל


מפלגת דע"ם פועלת להבטחת עתידו של ציבור העובדים, באמצעות בטוח פנסיוני, שיאפשר לעובד להתפרנס בכבוד עם פרישתו. החוק הפנסיוני, עליו חתמה ההסתדרות, לוקה בחסר ומקפח את העובדים, משום שאינו מבטיח גמלה מינימלית המאפשרת קיום בכבוד. מאידך אנחנו מתנגדים לרפורמת נתניהו בכהנו כשר האוצר, שהפנתה את החסכון הפנסיוני אל הבורסה, והפכה באל כורחם מיליוני עובדים למהמרים. אנו ניאבק להחזיר את החסכון הפנסיוני לקדמותו, ונתבע מהממשלה להבטיח תשואה מינימלית שתשמור על ערך החסכון.

 

8. שיווין זכויות בין נשים לגברים


מפלגת דע"ם דוגלת בשוויון מלא בין נשים לגברים, ופועלת למען שתוף פעולה בין נשים יהודיות וערביות. המאבק נגד הדכוי והניצול של האישה הערביה מהווה ציר מרכזי בפעילותה של מפלגת דעם. אנו מאמינים שהשילוב בין תעסוקה והעצמה של נשים ערביות, מהווה תנאי הכרחי בדרך לשחרורן. מפלגת דעם פועלת יחד עם ארגוני נשים בישראל, נגד כל תופעה של הטרדה מינית, ולמען שחרורן של הנשים הערביות והיהודיות כאחד מכל סוגי הדיכוי, האלימות והאפליה.

 

9. חינוך לסולידריות

 

מפלגת דע"ם רואה בבני הנוער את הבסיס לקידום החברה. הפרטת החינוך ושחיקת שכר המורים גרמו לפגיעה קשה במערכת החינוך ובעתיד הנוער. למפלגת דעם מסגרות בלתי פורמליות דרכן היא פועלת לארגון וחינוך בני נוער ערבים. במסגרות אלה אנו מקנים לנערים ולנערות ערכים כמו שוויון בין המינים, סולידריות ומעורבות, לצד ידע בתחום זכויותיהם כעובדים. נוער בעל מודעות פוליטית וחברתית הוא ערובה לחברה דינאמית ובריאה.

 

10. תרבות של מחויבות לחברה

 

מפלגת דע"ם פועלת למען קיומה של תרבות עם מחויבות, שהערך המוסף שלה הוא תרומה למען חברה ביקורתית, נאורה וסובלנית יותר. אנו רואים כרעה חולה את מסחור האומנות, המנתק את האמן ויצירתו מהחברה, ומכפיף אותו לצרכי בעלי ההון. אין זה סוד שהתיאטראות והמוזיאונים בישראל הפכו למיזמים כלכליים, במקום להוות מרכזים חנוכיים ותרבותיים. אנו סבורים שלאמן כאדם יוצר, יש משקל סגולי רב יותר, ואחריות לגורלה של החברה ולכיוון בו תלך.


 

סימן ההיכר של מפלגת דע"ם הוא העבודה בשטח. ביום הבחירות אנו נצבים בפני הבוחר עם רקורד של עשייה חברתית ענפה - בנייה של ארגון עובדים דמוקרטי, קידום תכנית פנסיה מלאה לכלל העובדים, העצמת נשים ונוער, ופעילות ענפה בפיתוח סחר הוגן בישראל. הציבור מכיר את מגוון האירועים והפעילויות שמפלגת דעם עמדה בראשם - תהלוכות יום האשה הבינ"ל, צעדות האחד במאי בתל אביב, סרטים דוקומנטריים, ותערוכות לקידום אמנות מחוייבת.


 

 

 

 

 

 



פורסם ב 7 בפברואר 2009 11:37 במדור בחירות 2009 ראיונות עם אנשי שמאל | 9 תגובות

 
    

שם:

    

דואר:

    

אתר:

    

כותרת:


בעקבות ריבוי ספאמרים, נאלצנו להוסיף מנגנון שימנע מרובוטים להפציץ את המערכת בתגובות פיקטיביות. אנא העתיקו את הקוד שבתמונה, לתיבת הטקסט שמתחתיה.

קוד הפעלה:

    

העתיקו את הקוד:

מערכת התגובות נועדה לאפשר דיונים, והשימוש בה כפוף לדין הישראלי. אז אנא שמרו את תגובותיכם ענייניות ומתחשבות בקוראים האחרים, וזכרו שאתם הנושאים באחריות לתגובות שתפרסמו במסגרת באתר זה (כבכל מקום אחר). אין אפשרות להבטיח שהתגובות שתפרסמו ישמרו באתר זה, אז אנא גבו את תגובתכם בהעתק לפני שיגורה (במידה שאתם מעוניינים לשמור אצלכם העתק). וכן, הודעות שלדעתנו פוגעות או לא מתאימות בכל צורה שהיא, בהחלט עשויות להימחק... זכויות היוצרים בתגובות שיתפרסמו במסגרת אתר זה, שמורות לכותביהן. ברוכים הבאים.

התגובות מתפרסמות על דעת ובאחריות כותביהן בלבד.

אהרון תמוז  בתאריך 2/7/2009 11:56:18 AM

אם יש להם סיכוי לעבור את אחוז החסימה

הייתי מצביע עבורם

למיגור הקפיטליזם אצביע חד"ש

דליה כ  בתאריך 2/7/2009 12:39:41 PM

או שאתה נאמן לעצמך או שלא!

אני מעריכה את החברים האלא והלוואי והייתי יכולה להיות נאמנה לעצמי ולפעול איתם. כל הכבוד ובהצלחה! זהו שמאל אמיתי, לא מלקק לא מתנצל, אלא עושה פוליטיקה ישירה ולא פוליטיקה בורגנית של פרלמנטים עם הרבה "פרלה" ומעט עשייה - בנוסח חד"ש ומר"צ אשר מזמן כבר לא עושים דבר חוץ מאשר לשכפל את עצמם ולדאוג לפונקציונרים שלהם. לצערי גם דב חנין הפך להיות פודל של פרלמנט ולא עושה דבר עבור הפועלים ואגב גם לא הרבה נגד הכיבוש - במיוחד עם כל הירוק הזה שנתקע לו ולנו בעיניים והתגלה שוב במלחמה האחרונה כצבע מיותר ולא רלבנטי לזוועות האמיתיות שמתקיימות כאן בשם הממשלה הזו והפרלמנט הזה שעיקר שותק ויוזם עוד חקיקה או אי-אמון בממשלה. עבודת שטח של פעילות של אנשי שמאל והפגנות של ערבים ויהודים ביחד היא רק סיסמא לבחירות אחריהם אפשר לנוח ולשבת בנוח על הכיסא בכנסת ישרולים. אצביע להם! הפעם נאדר שיכנע אותי.

יונת שלום  בתאריך 2/7/2009 1:16:03 PM

חשיפה יפה באינטרנט ואמת סוציאליסטית !

התשובות של ניר נאדר הם טובות לעתיד אחר ולשמאל רדיקאלי אבל הם מנותקות מהמציאות של היסתדרות חזקה בה חד"ש גם פועלת בחסות הממסד הכלכלי.
מאחלת לדע"ם הצלחה לפחות הוא שלם עם עצמו, עולם אחר לא יבוא מחר....
אם לא חבר פרלמנט של דע"ם לפחות יצא לו חשיפה יפה באינטרנט - ועמידה על האמת שלו ועל האמת הסוציאליסטית של מפלגתו. מכבדת ומוקירה!!!!
מה יש לחד"ש לומר על השאלות הנוקבות הללו??

אזרח.  בתאריך 2/7/2009 1:57:48 PM

מצטרף למחמאות,ותודה לכותב הבלוג.

עבודה מצויינת ,אשר מפזרת את מסך העשן של הספינים והססמאות אשר ניתכים עלינו מכל עבר ע"י המערכת הפוליטית.

http://nirnader.cafe.themarker.com/view.php?u=172268

רוזה לוקסמבורג  בתאריך 2/7/2009 10:26:54 PM

ללא נושא

שלום יפתח,
הכתיבה שלך על מוסיקה גרועה, ואילו הסידרה הזו טובה ותורמת. שקול שינוי כיוון בבלוג הזה, אני רצינית. הכתיבה שלך על פוליטיקה הרבה יותר מוצלחת

אור ברקת  [אתר]  בתאריך 2/8/2009 6:45:53 PM

ללא נושא

לא הצלחתי למצוא התייחסות, אז אשאל - אני מצביע חד"ש עוד יומיים. אם הייתי מעריך שיש סיכוי סביר שדעם תעבור את אחוז החסימה, הייתה לי התלבטות. מה בעצם מייחד את דעם מול חד"ש?

שרון  [אתר]  בתאריך 2/9/2009 4:03:06 PM

ללא נושא

כל אחת מהמפלגות מנסה לנכס לעצמה את אובמה וטוענת שהיא אובמה הישראלי. פה זה לא אמריקה. אובמה הישראלי האמיתי הוא אסמא אגברייה זחאלקה, אבל אין לה מספיק כסף וקשרים בשביל להכנס אפילו לכנסת. אני לא מבין מדוע הנשים הערביות וכל התל אביביים שמצביעים לחד"ש למרות שהיא מפלגה שנוטה ללאומנות ערבית ( והם יודעים את זה) לא מצביעים לדעם.
ראיון חשוב מאוד. פוסטים כאלו הם התכלית של הבלוגספירה

מנחם גדות  בתאריך 7/2/2009 3:18:37 PM

ניר נאדר"הכבוש"

ניר ובכן זוהי תעודת הזהות שלך.בכל אופן ישר כוח על פעולותיך בנושאי רווחה ולמען הציבור
הדעות הפוליטיות ,לא מי יודע מה, יושבות על בסיס מוצק ומבוסס על עובדות הסטוריות ומציאותיות מבוססות, בקיצור פה זה לא שוויץ
מנחם גדות

שיפרה  [אתר]  בתאריך 2/10/2010 9:39:59 PM

ירון לונדון

 
    

שם:

    

דואר:

    

אתר:

    

כותרת:


בעקבות ריבוי ספאמרים, נאלצנו להוסיף מנגנון שימנע מרובוטים להפציץ את המערכת בתגובות פיקטיביות. אנא העתיקו את הקוד שבתמונה, לתיבת הטקסט שמתחתיה.

קוד הפעלה:

    

העתיקו את הקוד:

מערכת התגובות נועדה לאפשר דיונים, והשימוש בה כפוף לדין הישראלי. אז אנא שמרו את תגובותיכם ענייניות ומתחשבות בקוראים האחרים, וזכרו שאתם הנושאים באחריות לתגובות שתפרסמו במסגרת באתר זה (כבכל מקום אחר). אין אפשרות להבטיח שהתגובות שתפרסמו ישמרו באתר זה, אז אנא גבו את תגובתכם בהעתק לפני שיגורה (במידה שאתם מעוניינים לשמור אצלכם העתק). וכן, הודעות שלדעתנו פוגעות או לא מתאימות בכל צורה שהיא, בהחלט עשויות להימחק... זכויות היוצרים בתגובות שיתפרסמו במסגרת אתר זה, שמורות לכותביהן. ברוכים הבאים.

אפשר למצוא עוד רשימות בארכיון, או לחזור לראש העמוד.